ureferat.com:   реферати   курсові   контрольні   дипломні   задачі   пошук по сайту   Написання курсових за 800 грн

Задача з кримінального права

У слідчого виникла підозра стосовно психічного стану підозрюваного Костюка В.І. у скоєні навмисного вбивства своєї дружини. Слідчий помістив Костюка В.І. на стаціонарне обстеження у лікувально-психіатричну установу. Прокурор своєю постановою звільнив з лікарні Костюка В.І. на тій підставі, що підозрюваний не може знаходитись примусово у психіатричній установі більше як десять діб.
Проаналізуйте дії слідчого і прокурора з точки зору законності. Який існує правовий порядок направлення на стаціонарну судово-психіатричну експертизу осіб, що скоїли злочин?

 СКАЧАТИ ЗАДАЧУ 

Вартість розв'язку цієї задачі - 20 грн. Оплата - на картку Приватбанку.

В якості гарантії порядності можу скинути скріншоти діалогів з попередніми покупцями з вайбера або телеграма (приклад скріна з телеграма).

Для придбання розв'язку цієї задачі зв'яжіться зі мною і повідомте її номер -  88547  або скиньте адресу чи скрін цієї сторінки мені у телеграм або вайбер. У відповідь я надішлю номер своєї картки Приватбанку і протягом 1‑2 хвилин після отримання оплати вишлю Вам цю задачу у Ворді на Telegram, Viber або e-mail (на Ваш вибір) чи повідомлю Вам пароль до архіву з задачею, який можна скачати на цій сторінці.

Мої контакти:

 telegram:  @ureferat
 viber:  0971187259

    097 118 72 59 - Київстар
    095 934 65 43 - Vodafone
    093 521 99 55 - lifecell
e-mail:  ureferat@gmail.com
адреса:  м. Луцьк, вул. Гордіюк, 47‑77.

Маєте сумніви - читайте ГАРАНТІЇ
Виникли питання? - запитуйте!

Всі задачі на сайті були виконані на замовлення в складі контрольних робіт, також представлених на сайті.

 

© 2010-2022  ureferat.com - українські реферати, курсові та контрольні роботи професійної якості

   

ЗАДАЧІ З КРИМІНАЛЬНОГО ПРАВА

Назвіть 2-3 статті з Особливої частини КК України, які мають просту, описову, відсилочну, бланкетну та змішану (комбіновану) диспозицію.

Хлопець, купаючись, жартома вихопив у дівчини надувного човна і не звертав уваги на те, що дівчина кричала, кликала на допомогу. Дівчина, позбувшись човна і не вміючи плавати, втопилася.
Проаналізуйте суб'єктивну сторону даного злочину.


Петрова, довідавшись, що її чоловік перебуває у статевих відносинах з Васильєвою, вирішила помститись. Взявши пляшку з сірчаною кислотою, Петрова зайшла у квартиру Васильєвої і стала докоряти їй, що вона зруйнувала сім'ю. Васильєва заспокоювала Петрову, але остання, розгнівавшись, виплеснула їй в обличчя сірчану кислоту. Внаслідок цього Васильєвій непоправно знівечено обличчя.
Кваліфікуйте дії Петрової. Чи змінилась би кваліфікація злочину, якби спричинене ушкодження можна було б усунути при допомозі косметичної операції?


У слідчого виникла підозра стосовно психічного стану підозрюваного Костюка В.І. у скоєні навмисного вбивства своєї дружини. Слідчий помістив Костюка В.І. на стаціонарне обстеження у лікувально-психіатричну установу. Прокурор своєю постановою звільнив з лікарні Костюка В.І. на тій підставі, що підозрюваний не може знаходитись примусово у психіатричній установі більше як десять діб.
Проаналізуйте дії слідчого і прокурора з точки зору законності. Який існує правовий порядок направлення на стаціонарну судово-психіатричну експертизу осіб, що скоїли злочин?


Кропив'янський вчинив крадіжку майна з квартири Давидової і під час розслідування справи зізнався у вчинені цього злочину. Щоб поліпшити показники роботи, слідчий районного відділу внутрішніх справ Синиця, погрожуючи позбавленням їжі і переведенням у карцер, домігся того, що Кропив'янський зізнався у вчиненні двох квартирних крадіжок, яких він не вчиняв.
Кваліфікуйте дії слідчого Синиці. Дати юридичний аналіз елементів складу злочину.


Вироком суду Щербину було засуджено за ч. 1 ст. 115 та п. 2, 13 ч. 2 ст. 115 КК України. Його було визнано винним у тому, що ввечері 15 грудня 2005 р. під час сварки зі своєю дружиною завдав їй з метою вбивства два удари молотком по голові та дев'ять ударів кухонним ножем у різні частини тіла. Внаслідок одержаних поранень потерпіла померла на місці події. А вранці 17 грудня 2005 р. Щербина почав сварку зі своєю донькою і, достовірно знаючи, що вона вагітна, схопив її за шию та задушив.
У касаційній скарзі засуджений Щербина, не оспорюючи своєї вини у вбивстві дружини та доньки, просив перекваліфікувати його дії зі ст. 115 на ст. 116 КК України, посилаючись на те, що злочини він вчинив у стані сильного душевного хвилювання, яке виникло внаслідок аморальної поведінки потерпілих та їх сварок з ним.
Як має бути вирішена справа?


Пізно ввечері Сабадаш зустрів на залізничній станції Кринкіну, яка була у стані алкогольного сп'яніння. Він запропонував їй вступити в статевий зв'язок і отримав відмову. Тоді Сабадаш накинувся на Кринкіну, зґвалтував її і в непритомному стані залишив біля залізничної колії. Кринкіна, опритомнівши, намагалася знайти дорогу додому, потрапила під потяг і була смертельно травмована. Слідчим прокуратури проти Сабадаша було порушено кримінальну справу за п. 10 ч. 2 ст. 115 КК України.
Чи правильне рішення слідчого


Пастусєв та Ліньов йшли вулицею повз оптово-роздрібний товарний склад. Несподівано вони побачили, що через огорожу невідомими було перекинуто два тюки. Пастусєв та Ліньов забрали ці тюки, але неподалік від складу їх було затримано, а тюки вилучено. В тюках були обрізки тканини, загальною вартістю 510 грн.
Пастусєв та Ліньов були засуджені за ч. 2 ст. 185 КК України за крадіжку, вчинену за попередньою змовою групою осіб. Адвокат у касаційній скарзі стверджував, що у діях засуджених ознаки викрадення відсутні, оскільки вони знайшли мішки біля огорожі товарного складу.
Чи правильне рішення суду?


Володін і Клюєв після закінчення роботи підприємства "Автосервіс" увійшли в приміщення і, погрожуючи обрізом, почали вимагати від представника підприємства Желтова підготувати гроші в сумі 500 доларів і передати їх винним на наступний день в обумовленому місці. Клюєв сказав, що їм відоме місце проживання і склад сім'ї Желтова і у випадку невиконання їх вимог вони приведуть погрозу у виконання.
Кваліфікуйте дії Володіна і Клюєва.


Працівник міліції Тімаков, повертаючись з роботи додому, помітив, що двоє хуліганів - Зорін і Костін - б'ють громадянина, котрий зробив їм зауваження (вони розштовхували жінок і дітей, хотіли сісти в автобус без черги). Тімаков, підійшовши до них сказав, що він працівник міліції і почав вимагати припинити бити громадянина. Однак Зорін і Костін накинулись на Тімакова і побили його, спричинивши останньому легке тілесне ушкодження.
Кваліфікуйте дії Зоріна і Костіна.


До завідуючого магазину Файнлейби звернулися вантажники бакалійної бази Симоненко і Карташов з пропозицією продати через магазин викрадені при перевезенні чотири ящика коньяку - 80 пляшок, а гроші поділити порівну.
Як кваліфікувати дії Файнлейби?
Варіант 1: Файнлейб погодився і продав викрадений товар.
Варіант 2: Файнлейб зарання пообіцяв Симоненко і Карташову збути викрадений ними коньяк, що і зробив.
Варіант 3: Файнлейб був, крім того, притягнений до відповідальності за ч. 2 ст. 187 КК.
Чи відповідає це закону?
Дії Файнлейби слід кваліфікувати:


Проти Ж., який працював начальником станції по боротьбі з хворобами тварин, було порушено кримінальну справу в зв'язку з обвинуваченням його в розкраданні коштів та зловживанні ним службовим становищем. Дізнавшись про це, той пішов до районного відділу внутрішніх справ, зайшов до кабінету слідчого С. і, коли вона вийшла поклав у її стіл 600 грн. Після цього він зайшов до кабінету оперуповноваженого Л., якийсь час розмовляв з ним про свою справу, а потім підійшов до вішалки і поклав у кишеню його пальто 500 грн. Після цього Ж. намагався вийти з кабінету, але був затриманий Л., який у присутності понятих склав акт про те, що трапилось.

16-ти річний К. заходися до вживання наркотиків, про що батьки не знали. Бажаючи позбутися згубної пристрасті, він звернувся за допомогою до наркологічного диспансеру, де його взяли на облік. Медсестра диспансеру Ф. зателефонувала батькові К. і запитала, чи знає він що його син є наркоманом і його через це взято на облік. У батька К. стався серцевий напад і він одразу помер.
Ознайомтеся з статтями 119 і 145 КК.
Чи повинна Ф. відповідати за смерть батька К.?


Пуговкін і Толкачев, не маючи мисливського білета і ліцензії, вбили зубра, після чого звернулися за допомогою до Бурниці. Останній, знаючи про незаконне плювання, допоміг розрубати тушу звіра та відвезти м'ясо на своїй автомашині до Пуговкіна.
Чи міститься в діях вказаних осіб склад злочину?


З садових будинків садово-будівельного кооперативу невідомими протягом тижня було вчинено біля 20 крадіжок з проникненням через вікна, які вони розбивали. Власник одного з будинків Т. замінував кожне вікно будинку толовими шашками, про що повідомив лише свою дружину. Одного вечора син Т. зі своєю знайомою вирішили поїхати відпочити на дачу. Коли вони приїхали, син Т. виявив, що забув дома ключі від вхідних дверей будинку. Тоді він вирішив відкрити вікно, щоб влізти в будинок. При цьому стався вибух, яким сину Т. було заподіяно тяжкі тілесні ушкодження.
Чи підлягає Т. кримінальній відповідальності?


Працівник приватного підприємства Л. дізнавшись про те, що в сейфі бухгалтерії підприємства є значна сума грошей, вирішив її вкрасти. Розбивши шибку у вікні, він проник туди, і з допомогою принесеного ломика намагався зламати замок сейфа. Проте йому вдалося відігнути лише лівий кут верхньої частини дверцят. Зрозумівши що відкрити сейф не вдалося, Л. пішов додому. У сейфі було 29 тис. грн.
Варіант 2. Л. вдалося відкрити сейф, але в ньому було 50 грн., а решта грошей касир забрав додому, побоюючись що їх можуть вкрасти.
Кваліфікуйте дії Л.


Ш. підбурив неповнолітніх К. та Г. вчинити ряд крадіжок з квартир громадян на других поверхах будинків. При цьому К. або Г. влазили до квартир через кватирку вікна і передавали викрадені речі Ш. На час вчинення крадіжок К. і Г. не виповнилося 14 років.
Як кваліфікувати дії Ш.?


Під час військових навчань, для забезпечення своєчасного виходу на запланований рубіж, командир танкового взводу надав наказ командирам трьох танків розвалити паркан автопарку та через поле фермера прямувати до вказаного командуванням пункту. Виконуючи наказ, два танка розбили паркан, пройшли по засіяному полю фермера, в наслідок чого спричинили майнову шкоду військовій частині та фермеру у великому розмірі. Третій танк наказ не виконав і залишився на місці, участі у військових маневрах не приймав.
Кваліфікуйте дії командира взводу та командирів танків.


Зайченко, маючи лише середню освіту, підробив копію диплома про закінчення медичного інституту і на цій підставі влаштувався на роботу.
Протягом 14 років Зайченко працював, виконуючи обов'язки головного лікаря санаторію.
Чи є в діях Зайченка склад злочину?
Який його об'єкт?